Tietopaketti vanhemmille ja osallistujille

Verkkopelitapahtuman tarkoituksena on kerätä saman henkisiä, tietotekniikasta, pelaamisesta ja hauskanpidosta kiinnostuneita pääasiassa 12-25 vuotiaita nuoria saman katon alle. Tällä tavoin he voivat kisata ja pitää hauskaa yhdessä. Tällaisissa tapahtumissa on usein mahdollisuus tavata ns. nettituttuja, joita ei välttämättä näe kuin kerran tai pari vuodessa. Verkkopelitapahtumaan osallistuvat ottavat oman tietokoneensa tai vaikkapa pelikonsolinsa mukaan tapahtumaan. Loppujen lopuksi kävijät tekevät paljolti sitä mitä kotonaan, mutta tunnelma ja hauskuus kasvavat moninkertaiseksi, kun samassa tilassa on satoja samanhenkisiä ihmisiä.

Lanikokemukseen vaikuttavia tekijöitä

Moni, varsinkin nuorempi, lanittaja on tapahtumaan osallistumisesta innoissaan, jolloin moni käytännönasia saattaa jäädä pienemmälle huomiolle. Pieneltä tuntuva asia saattaakin vaikuttaa suuresti kokemukseen ja pahimmillaan pilaa osan tai koko tapahtuman. Tässä on muutama tärkeä seikka, joihin panostamalla lanit menevät varmasti hyvin.

1.    Nuku tarpeeksi ja laadukkaasti ennen tapahtumaa

2.    Syö monipuolisesti ja tarpeeksi usein

Mikään ei tiputa energiatasoja nopeammin kuin energiajuomalla korvattu lounas. Tapahtuman aikana lukion oppilaat ylläpitävät kioskia, josta voi ostaa syötävää ja juotavaa.

3.    Pidä huoli omista tavaroistasi

Pidä arvotavarat mukanasi ja pyri pitämään lanipisteesi kaverin silmän alla ollessasi poissa. Vastaavasti pidä silmällä naapurien lanipisteitä: jos siellä käy vieraita kasvoja penkomassa tavaroita, ota yhteys järjestäjiin. Pidetään huolta itsestä ja muista!

4.    Ei ole niin pientä ongelmaa, ettei sitä voisi kertoa järjestäjille

Me olemme tapahtumassa teitä varten. Meiltä saat apua isoihin ja pieniin ongelmiin. Monesti isot ongelmat ovat aluksi pieniä, joten mitä aiemmin saadaan apua tilanteeseen, sitä pienemmiksi ongelmat jäävät. Tule siis rohkeasti kysymään apua. Nähdään laneilla!