Taavetin lukio aloitti opiskelijoiden sivistystyön 1.9.1959

”Toivon, että koulun alkaminen ja sen yhteydessä vietetty pieni juhlahetki toivat kouluasian koko Luumäen yhteiseksi asiaksi ja aletaan oivaltaa, millainen suuri edistysaskel kunnan henkisen sivistyksen alalla on näin saatu aikaan ja kaikki yhtenä miehenä asettuvat vaalimaan tätä uutta sivistyksen kehtoa.”

Taavetin lukion kannatusyhdistyksen sihteerin juhlavat päätössanat 1. toimintakertomuksessa.

Leevi Kontulan kuva koulukeskuksesta vuonna 2017

Entisten Taavetin lukiolaisten terveiset

Oletko käynyt Taavetin lukion? Käytä alla olevaa lomaketta ja kerro terveisesi!

1. Valitsin Taavetin lukion, koska koulukeskus oli minulle jo ennestään tuttu ja lukio oli pärjännyt valtakunnallisellakin tasolla hyvin. Valinta oli mielestäni hyvä!

2. Taavetin lukio oli minulle luonnollinen valinta luumäkeläisenä. Lyhyt koulumatka helpotti arkea. Minulle jäi hyvät muistot lukioajoista ja saatu oppi on kantanut elämässä.

3. 70-luvun alussa käyneenä muistelen lukioaikaa hyvällä mielellä. Oppilaiden kesken oli hyvä yhteishenki. Lisäksi oli mukavia opettajia, kuten Karin Antti, Tähtisen Seppo, Tiittasen Hilkka jne. Lukio sijaitsi silloin matalassa rakennuksessa kuvan vasemmassa yläkulmassa ison koulurakennuksen takana. Terveisiä kaikille luokkakavereille 1970-73.

4. Olen aloittanut Taavetin lukion 1.9.1959 ja päässyt yliopplaaksi syksyllä 1962.
    Nyt juhlitaan niitä kuusikymppisiä. Onnittelut !

5. Olen tullut ylioppilaaksi vuonna 1970. Hyviä muistoja on luokkakavereista ja opettajista. Niitä tuli kerrattua enemminkin kirjoittaessani muisteloita lukioajalta Annikki Hyytiäisen pian ilmestyvää kirjaan ’Luumäen Opinahjojen Historiaa’. Teoksesta pian lisätietoa Facebookissa.